Mijn Story

Hi! Leuk dat je hier bent! Ik ben Amelia Stechweij, getrouwd met Stanley en moeder van Reyan (2013). Naast mijn werk ben ik al ruim 30 jaar als zwemster en vrijwillige trainster betrokken bij het synchroonzwemteam van Watervrienden Almere. Een sport waarvoor ik elke zondagavond met liefde een aantal uren in het zwembad te vinden ben. Hieronder vind je mijn story.

In 2015 heb ik, na 11 jaar in loondienst, mijn baan als marketing & retail manager in de media & entertainment branche opgezegd. Ik had een leuke baan en mocht ook regelmatig binnen Europa reizen, maar ik was niet écht gelukkig. Ik had geen plan, maar volgde mijn gevoel dat ik los mocht komen van mijn veilige plek en klaar was voor nieuwe uitdagingen. Ik wilde ook, zoals elke ondernemer en freelancer, meer vrijheid. Een superspannende beslissing, maar een die ik vol vertrouwen nam doordat ik een groot netwerk had opgebouwd en niet bang was dat ik ooit zonder werk zou komen te zitten. Wat is nu het allerergste dat er kon gebeuren? Dat ik geen freelance opdrachten vind? Dan kon ik altijd weer op zoek naar een vaste baan, toch? Dat was in ieder geval mijn instelling.

Fast forward naar 2024. 9 jaar verder en enorm veel ervaring rijker. Ik heb nooit meer een baan in loondienst gehad. Wel heb ik een babywinkel & webshop gehad, tienduizenden euro’s in de schulden gezeten door verkeerde beslissingen, een blog & vlog gestart voor moeders, freelance opdrachten bij grote mediabedrijven en in de kids licensing branche en twee verschillende podcasten gestart. Maar ondertussen had ik ook te dealen met een jarenlang fertiliteitstraject voor een tweede kindje, daarmee heb ik ook de media opgezocht om het taboe te doorbreken. Ik heb andere vrouwen tijdens hun fertiliteitstraject gecoacht op mindset, duizenden euro’s in persoonlijke ontwikkeling en opleidingen geïnvesteerd en freelance opdrachten gedaan voor MKBers en online ondernemers.

ONLINE ONDERNEMERSCHAP & VRIJHEID

Dat online ondernemerschap, daar heb ik al sinds 2018 een fascinatie voor. Want wat is de belangrijkste reden dat iemand zijn of haar baan in loondienst opzegt? Juist. MEER VRIJHEID. Online ondernemers creëren meer vrijheid door schaalbare online producten te maken. Sinds 2018 heb ik veel geïnvesteerd in online (marketing) cursussen en kijk ik aan de achterzijde mee van de bedrijven van vrouwelijke online ondernemers. Dat aan de achterzijde meekijken en -werken is altijd in freelance-vorm geweest. Vaak op uurtje factuurtje basis. In 2023 heb ik maanden gekend waarin ik uren in een dag tekort kwam. Het nadeel van zzp’er zijn; er zit altijd een plafond aan hoeveel je kan werken. Maar belangrijker vond ik de vraag: hoeveel WIL ik werken? Ook ik koos ooit voor het ondernemerschap voor meer vrijheid, maar die heb ik nooit voor mezelf gerealiseerd. Sterker nog, ik werkte mijzelf bijna in een burn-out!

Maar alles gebeurt vóór jou! Dat is waar ik in geloof. Alles wat ik de afgelopen jaren heb meegemaakt gebeurde vóór mij. Om uiteindelijk hier te komen waar ik nu ben en waar ik nu sta. Graag deel ik mijn kennis en ervaring van de afgelopen jaren, de dankbaarheid die ik voel voor alles wat ik heb mogen leren en de inzichten die ik heb gekregen.

Vanuit dit verlangen om mijn kennis te delen, maar ook echt meer vrijheid voor mezelf te creëren, ben ik Done For You Portal gestart. Een platform met mijn eigen digitale producten, waar andere (startende) ondernemers, gebruik van kunnen maken en ook snel en gemakkelijk hun eigen digitale producten kunnen maken. Ik geloof namelijk dat digitale producten jou als coach, freelancer of (startende) ondernemers kunnen helpen in jouw weg naar meer vrijheid. 

Aan de achterzijde van Done For You Portal helpt mijn man Stanley mij met alle technische zaken. Hieronder een foto van ons samen.

Wil je connecten? Volg mij dan op Instagram via @ameliastechweij of op LinkedIn.